Sari la conținut

Mătasea naturală – mătase Mulberry – beneficii

  Cunoscută pentru textura sa și beneficiile pentru păr, acest material este folosit în întreaga lume pentru tot ce înseamnă lux absolut, de la o față de pernă și lenjerii de pat din mătase, la îmbrăcăminte de designer.

  Mătasea de dud este, de asemenea, cunoscută pentru finețea sa unică – firul de mătase este neted, puternic și uniform colorat, fiind astfel o alegere de top pentru cei care caută o experiență de somn luxoasă. În acest articol, vom explora acest material de vis și de ce este unul dintre cele mai căutate din lume.

  Din ce este făcută mătasea de dud?

  Mătasea de dud este traducerea din engleză pentru Mulberry silk (Mulberry = dud).

  Originară din China cu peste 5.000 de ani în urmă, “sericicultura” este procesul antic de filare a mătasei în frumosul material pe care îl cunoaștem și îl iubim.

  Dar din ce este făcută mătasea de dud? Mătasea de dud este făcută din coconul moliei Bombyx mori. Înainte de metamorfoză, omida se hrănește exclusiv cu frunza albă de dud – acesta este unul dintre motivele pentru care această mătase este cunoscută pentru calitatea sa de neegalat.

  Cea mai fină mătase din lume este cultivată și țesută în China.

  Firele din mătase de dud sunt cel mai bun tip de mătase existent; ele sunt mai netede, mai puternice și mai uniform colorate decât orice altă varietate de mătase. Un fir de mătase este mai puternic decât un fir de oțel de aceeași grosime.

  Țesătura de mătase este apoi filată în fibre lungi, care sunt puternice, albe și colectate din coconul moliei. Aceste fire individuale de fibră sunt apoi împletite împreună pentru a crea țesătura de mătase care este folosită pentru lenjeria de pat moale din mătase.

  Iată câteva imagini din procesul de procesare a mătăsii de dud.

  Coconii în curs de pregătire pentru toarcere

  Fibre de mătase nevopsite

  Mătase nevopsită, pregătită pentru țesut și vopsit

  Deci, de ce este atât de scumpă? Mai fină și mai puternică decât orice altă mătase din lume, mătasea de dud este o forță textilă. Cunoscută pentru durabilitatea și calitatea sa ușoară, mătasea de dud poate reține până la o treime din greutatea sa în umiditate. Din cauza acestui fapt, nu emană un miros neplăcut atunci când este umedă și nu trebuie lăsată să se usuce mult timp, ceea ce o face relativ ușor de gestionat.

  În plus, această mătase este superbă. Fie că dormi pe o față de pernă din mătase de dud sau o porți la o gală, te vei simți incredibil.

  Beneficii

  Mătasea de dud este un exemplu de produs care devine tot mai căutat datorită atracției sale estetice și beneficiilor pentru sănătate, frumusețe și mediul înconjurător.

  Beneficii pentru piele

  Firul de mătase de dud conține 18 aminoacizi și proteine, oferind astfel pielii noastre nutrienții de care are nevoie. Acesta este unul dintre motivele pentru care multe companii au ales să producă față de pernă și măști de dormit din mătase de dud.

  Beneficii pentru păr

  Vrei să afli secretul unui păr fără frizz dimineața? Fața de pernă din mătase de dud.

  Există multe beneficii ale fețelor de pernă din mătase și există o excelentă justificare pentru aceasta. Mătasea de dud ajută părul să-și mențină umiditatea și astfel, când părul poate reține mai bine umiditatea, este mai puțin predispus la rupere.

  De asemenea, există mai puțină frecare atunci când dormi pe mătase în comparație cu alte materiale, iar astfel lenjeria de pat din mătase lasă părul strălucitor și descurcat.

  Beneficii pentru somn

  Ești gata pentru un somn profund și odihnitor? Dormitul pe mătase de dud a fost comparat cu dormitul pe nori pufoși. Moale la atingere, mătasea de dud este extrem de confortabilă. Datorită proprietăților sale de reglare a temperaturii, mătasea este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru cei care au tendința să transpire în timpul nopții.

  Indiferent de vreme, vei dormi ușor și te vei trezi cu o față odihnită. Cine a spus că somnul de frumusețe nu este un lucru real?

  Mătasea Mulberry versus mătasea obișnuită

  Iată câteva factori care evidențiază diferențele dintre mătasea de dud și mătasea obișnuită, produsă în India sau Turcia:

  Uniformitate – Deoarece viermele de mătase Bombyx mori se hrăneste numai cu frunze de dud alb, firele produse sunt mai lungi și mai rafinate. Alte tipuri de mătase sunt realizate din fibre mai scurte, ceea ce poate crea defecte în material.

  Culoare – Mătasea de dud este întotdeauna albă pură, fără excepție, ceea ce o face un complement excelent pentru lenjeria de pat luxoasă.

  Textură – Alte tipuri de mătase tind să fie mai aspre la atingere, în timp ce mătasea Mulberry este uimitor de catifelată.

  Preț – Datorită statutului său premium, mătasea de dud este de obicei mai scumpă decât tipurile mai generice de mătase.

  Miros – O caracteristică uimitoare care diferențiază mătasea de dud de mulțime este faptul că nu are niciun miros.

  Hipoalergenică și antibacteriană – Ideală pentru persoanele cu alergii, mătasea de dud este hipoalergenică și o alegere fantastică pentru cei cu piele sensibilă. Această mătase conține proteina naturală sericină, care reduce riscul unei reacții alergice.

  Cum aleg lenjeria de mătase?

  Calitatea mătăsii se clasifică în A, B sau C, clasa A fiind cea mai bună. Mătasea de clasa A este cea mai înaltă calitate de mătase cu fibre lungi provenind de la coconii de culoare alb-perlat. Este foarte pură și poate fi desfăcută în șiruri lungi fără să se rupă. Clasa mătăsii este diferențiată și prin număr; mătasea de clasa A vine în A, 2A, 3A, 4A, 5A și 6A, clasa 6A fiind cea mai înaltă și cea mai fină calitate de mătase. Pentru orice tip de mătase, clasa 6A reprezintă cea mai fină calitate disponibilă pe piață.

  Alege produse de calitate 6A și mai ales, alege o față de pernă de mătase, pentru a culege beneficiile pentru păr și ten.

  Față de pernă mătase Mulberry integral, 50X75cm, culoare White

  5 out of 5
  lei195

  Față de pernă mătase, dimensiune standard 50x75cm, culori diverse

  Calitate
  5 out of 5
  Calitate premium, fibre mătase clasa 6A. Certificare Oeko Tex.
  Look & Feel
  5 out of 5
  Aspect impecabil, fermoar ascuns
  Price
  5 out of 5
  Preț corect pentru calitatea oferită

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.