Sari la conținut

Henna arămiu, roșu, burgund – ghid complet de vopsire cu Biorita Henna

Henna e soluția perfectă pentru a obține nuanțe intense de roșcat, de la arămiu la roșu intens. În plus, henna acoperă excelent firele albe și nu se spală deloc de pe păr.

Henna prinde foarte bine pe părul vopsit anterior cu vopsea chimică. E momentul să faci o schimbare!

Nu te lăsa intimidată de modul de aplicare, diferit de cel de aplicare al vopselei chimice. E foarte simplu: amesteci pudra de Henna cu apă caldă, și o aplici pe păr. 

Ce culoare obțin pe părul meu, aplicând nuanțele de Roșcat din gama Biorita Henna?

În funcție de nuanța aleasă și de culoare actuală a părului, rezultatele pot varia. Imaginile de pe pachet și cele de mai jos sunt orientative, culoarea obținută depinde de culoarea de bază a părului si de culorile aplicate anterior.

La prima aplicare, testează pe o șuviță ascunsă de păr, astfel: amestecă o lingură de pudră de Henna cu apă caldă, și aplică pe șuvița aleasă, pentru durata recomandată. 

Henna Copper

Pe par alb sau blond: arămiu

Copper 250x180

Pe păr șaten mediu până la închis: arămiu închis până la roșcat închis (nu va deschide culoarea părului

copper 22

Henna Copper Red

Pe par alb sau blond: roșu intens

Strawberry blonde 2

Pe păr șaten mediu până la închis: arămiu închis până la roșcat închis (nu va deschide culoarea părului

Copper Red 250x180

Ce cantitate de pudră este necesară pentru lungimea părului tău?

Plic Henna 100g

Păr mediu sau lung

100g pudră pentru păr mediu, 150-200g pudră pentru păr lung

Plic Henna 50g

Păr scurt sau vopsire doar rădăcini

50g pudră pentru păr scurt sau retușat rădăcini

Cum se aplică Henna?

Aplicare Henna Pas 0

Piaptănă părul. Intr-un bol, amestecă cantitatea necesară de Henna cu apă caldă, cu o lingura de lemn, până se obține o pastă cu o consistență asemanatoare iaurtului, complet omogenizată (poți folosi si un mixer de mână).

Pentru Copper Red, în loc de apă caldă, prepară o infuzie din plicul de Manjistha din cutie. 

Aplicare Henna Pas 1

Aplică în strat mai gros decat vopseaua cosmetică. Continuă să acoperi fiecare secțiune, acordând mai multă atenție firelor albe.

Aplicare Henna Pas 2

Masați puțin pentru a distribui uniform Henna, și puneți-vă casca de duș din cutie. 

Aplicare Henna Pas 3

Acoperă cu un prosop sau căciulă. Lasă să acționeze pentru durata recomandată în instrucțiunile din cutie (1-2h pentru Cappuccino și Chestnut, 2h pentru Soft Black), apoi spală părul doar cu apă, fără șampon. Se poate aplica balsam. Culoarea se fixează în aproximativ 2 zile.

Ce fac dacă culoarea obținută este prea închisă?​

În această situație, spălați părul cu șampon cat mai repede posibil. Mare parte din culoare se va îndepărta imediat. 

Cum se îngrijește părul vopsit cu Henna?​

Se recomandă spălarea cu șampon blând, fără SLS (Sodium Laureth Sulfate). Este recomandata clătirea cu oțet de mere diluat in apa, la fiecare spălat, in loc de balsam de par, și folosirea regulată a uleiurilor pentru a hidrata părul in profunzime.

Produsele din magazinul nostru sunt atent alese pentru a complementa colorarea parului cu Henna.

Ingrediente

Ingrediente Copper: Lawsonia Inermis (Henna), Hibiscus hosa-sinensis

Ingrediente Copper Red: Lawsonia inermis, Rubia cordifolia, Hibiscus rosa-sinensis

Ce este inclus in pachet? ​

Cutia conține: 100g pudră vopsea, cască duș, mănuși de nitril, instrucțiuni de aplicare. Pentru Copper Red, vei găsi în pachet și un plic de 50g de Manjistha.  

Siguranța

Colorarea vegetala este sigură, spre deosebire de vopseaua cosmetică. Alergiile sunt rare, dar pot exista (de exemplu, la persoane care au alergii sezoniere la fân, polen). De aceea, se recomandă testarea prealabila pe o zona mică de piele sau o șuvița de păr. 

Alege nuanța dorită!

19 comentarii la „Henna arămiu, roșu, burgund – ghid complet de vopsire cu Biorita Henna”

  1. Bună ziua.Întrebarea mea este dacă acoperă firele de par albe.Și cred ca nu este numai întrebarea mea,ci și a celorlalte femei care se confrunta cu aceasta problema.Henna Sonia din Plafar urile noastre de ex nu acoperă absolut deloc firele albe și m am saturat sa tot incerc.Dacă dvs garantați ca le acoperă fac comanda imediat.

      1. Buna ziua,
        Daca am parul saten deschis si il vopsesc constant cu blond inchis fara amoniac (culoarea natura fiind un saten inchis plus fire albe), aplicand Henna blond inchid ce culoare rezulta? Combinatia cu saten chestnut genereaza nuante de rosu? Pentru ca nu doresc nuante de rosu.
        Multumesc

    1. Draga Margareta, va iesi un roscat inchis. Henna nu deschide culoarea parului. Ca sa obtii aramiu este nevoie sa ai o baza de la alb/blond la saten mediu.

    2. Buna ziua! Revin cu o intrebare: daca nu imi place nuanta de rosu care imi va iesi pot sa o corectez imediat cu un castaniu? Sau trebuie sa astept? Multumesc. Am plasat comanda pe 17 cand voi primi produsul? Abea astept!

      1. Draga Margareta, da, poti sa te vopsesti imediat cu castaniu. De asemenea, te poti spala cu sampon si o parte sau toata henna aramie aplicata se va spala. Totusi ia in calcul ca nuanta finala se obtine in 2 zile.

  2. Buna seara! Daca pun in henna aramiu putin picment aramiu credeti ca poate influenta in bn culoarea? Am parul saten inchis si imi doresc un aramiu. Am inteles ca henna nu deschide dar ma pot apropia cat de cat de un aramiu? Multumesc!

    1. Salut, poti obtine doar un roscat mediu sau inchis pe saten inchis. Henna e ca un film care se depune peste culoarea existenta… Ca sa prinda aramiu, ar trebui sa fie alb, blond, saten deschis.

  3. Buna ziua,

    Am parul brunet, ma intrebam daca ati recomanda Henna Copper sau Copper Red pentru a obtine reflexe/nuante spre roscat?

    Multumesc!

      1. Buna, m-am vopsit acum o luna cu Cappucino Brown si dupa max 4 -5 saptamani s- adus pigmentul chiar de pe parul vopsit chimic, la radacina si mai repede… Am respectat cele 2 h , ma spal doar cu produse CG approved, fara sulfati alcooli, silicon. Any ideas?

        Multumesc

        1. Draga Laura, cateodata la prima aplicare prinde mai greu, si pigmentul se construieste insa prin aplicari succesive. Ce iti recomand este sa maresti durata de aplicare la 2.5h si sa nu folosesti decat apa la clatirea vopselei, fara balsam, pentru 2-3 zile.

  4. Buna seara! Sunt vopsita cu henna de 15 ani 🙂 de la diverse firme de-a lungul timpului , de 1 an ..mandala ..dar mereu am cautat sa pun pe par doar lawsonia simpla rosie…. Culoarea mea acum este un aramiu frumos cu suvite mai deschise ( de la multele fire albe) DAR , m-am saturat de culoarea aceasta mai ales pt ca-mi creste parul repede si deja la 2 sapt se cunosc firele albe. De obicei stau peste noapte cu henna in cap…As vrea o culoare mult mai deschisa …..cum s-o obtin? M-am gandit inclusiv sa apelez la vopsea chimica , ori de henna scap doar decolorata ceea ce e riscant sau cu foarfeca si nici nu vreau sa-mi afecteze parul. Ce sfaturi aveti ? Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.