Sari la conținut

Vopseaua de păr Henna: tot ce trebuie să știi

Henna, alături de Cassia, de Indigo, Manjistha dar și alte plante indiene conțin în mod natural pigmenți coloranți de diverse culori: arămiu, auriu, roșu, albastru. Prin combinațiile de plante din selecția Biorita Henna, s-a obținut o gamă completă de culori, de la blond la negru natural.

Culori obținute cu Henna

Nuantele obtinute din aplicarea de vopsea de plante pot fi achiziționate in magazin. La fiecare produs în parte, vei găsi sute de recenzii cu poze, postate de cliente.

  • Henna Chestnut Brown
    Henna Chestnut Brown
  • Henna Copper Red
    Henna Copper Red
  • Henna Cappuccino Brown
    Henna Cappuccino Brown
  • Dark blonde
    Henna Dark Blonde
  • Henna Ginger Blonde
    Henna Ginger Blonde
  • Henna Copper
    Henna Copper
  • Henna Soft Black
    Henna Soft Black
  • Henna Strawberry Blonde
    Henna Strawberry Blonde

Color Chart

Vrei sa stii cum va arata parul tau dupa colorarea cu o vopsea pe baza de Henna? Ai la dispozitie Biorita Color Chart. Ghideaza-te dupa nuanta actuala a parului tau, pentru a vedea cum va fi culoarea finala dupa aplicarea vopselei de par Biorita.

vopsea de par fara amoniac Biorita - gama completă de nuanțe - iată cum va prinde pe părul tău

Cum coloreaza vopseaua de par Henna?

E foarte simplu: in frunzele de henna se gaseste o molecula de vopsea de culoare rosu-portocaliu. In mod similar, in Cassia se regasesc natural molecule de vopsea blond-auriu, iar in frunzele de Indigo, pigment albastru. Continutul de pigment variaza intre 0.3% si 4%, in functie de sol, conditiile climatice etc.

Frunzele sunt uscate si macinate intr-o pudra fina care se va regăsi în nuanța ta Biorita Henna. La momentul vopsirii, pudra de plante trebuie amestecata cu apa calda și aplicată pe păr (nu trebuie adăugate uleiuri sau altceva).

Cand vopseaua este aplicata pe par, moleculele de pigment migreaza din plantă catre keratina, colorand-o rosu-portocaliu, blond, negru sau alte nuante, in functie de plantele folosite in amestec. Cu cat mai mult timp este in contact cu parul, cu atat mai intensa va fi colorarea. Urmează cu exactitate instrucțiunile de pe cutie, pentru a obține nuanța dorită.

Iata cum poate arata parul tau, aplicand una dintre nuantele Biorita Henna!

Recenzie Gabriela G. copper
Recenzie Oana manaila
Recenzie Strawberry-Cappuccino Andreea V decembrie 5, 2020
Recenzie Maria Teleman 28.01.21
Recenzie Tess B 2021
Recenzie Tess B 2021
Recenzie Lavi alexxu cool 2019
Oana Man 14 iunie 2018

Beneficiile vopsirii cu vopsea pe baza de Henna si alte plante

  • imbunatateste structura firului de par, facandu-l mai puternic
  • parul se va rupe mai putin, iar varfurile nu se vor mai deshidrata usor, deoarece henna ajuta parul sa retina apa
  • este un filtru UV permanent si extrem de eficient, deoarece pigmentul este complet intregrata in keratina
  • ajuta la eliminarea matretii si a eczemele scalpului

Intrebari frecvente

Care este secretul Biorita Henna?

Lasă-ți simțurile să te ghideze! Vei observa ca mirosul plantelor din pachet este proaspăt, inviorător, deoarece fiecare cutie de Biorita Henna conține pudre de plante de cea mai bună calitate, recoltate în sezonul curent sau sezonul trecut. Astfel, pigmenții naturali vor avea intensitate maxima iar părul tău va arăta mai bine cu fiecare colorare.

Lucrăm cu furnizori de încredere, care cultivă peste 1000HA de plante ayurvedice in India. Alegerea lor a fost un proces lung si anevoios, dar a meritat, pentru a avea un produs de o calitate extraordinară ÎN ROMÂNIA.

Formulele noastre sunt unice, sunt gândite pentru a intensifica nuanțele și a aduce împreună diferiți pigmenți în mod creativ, pentru a oferi fiecarei persoane o culoare unică și pentru a obține rezultatul promis de fiecare dată.

Pot aplica Biorita Henna pe păr alb?

Sigur! Pigmenții naturali colorează permanent părul alb, fără probleme.

Este permanentă culoarea, sau se va spăla?

Pigmenții naturali din fiecare cutie se atașează de cuticula firului de păr si colorează permanent. Astfel, te vei bucura de culoarea ta pentru mult timp, in mod complet natural.

Se poate deschide culoarea părului cu Biorita Henna?

Nu, acest lucru nu este posibil. Pigmenții naturali din plante se atașează de cuticula firului de păr, fără sa elimine culoare naturală a acestuia (pigmentul prezent in mod natural in firul nostru de păr).

De fiecare data cînd îți colorezi părul cu Henna, adaugi un nou strat de pigment, care va intensifica nuanța și va adăuga strălucire.

Nuanțele de blond sunt potrivite doar pentru păr alb sau blond deschis până la blond închis.

Poți aplica Henna pe un păr vopsit blond, pentru un efect reparator si hidratant.

Care este greutatea unei cutii?

Fiecare pachet contine 100g pudra Biorita Henna.

In Copper Red Manjistha vei gasi si 50g de Manjistha, pe care o vei folosi pentru intensificarea nuantei de rosu inchis.

Ce ingrediente sunt in vopseaua de păr Biorita?

In fiecare pachet, vei găsi un mix de plante care conțin proprii pigmenți naturali. Acestea sunt cultivate in India, de mii de ani. Plantele sunt culese la momentele propice pentru a obtine intensitatea maxima a culorii. Doar frunzele sunt pastrate pentru a fi uscate si macinate.

Nu folosim niciun pigment chimic, saruri metalice sau PPD.

Lista de ingrediente completa se regaseste in descrierea fiecarui produs, si pe cutia acestuia.

Ce este inclus in pachet?

Cutia conține: 100g pudră vopsea (iar Copper Red Manjistha contine si 50g pudra Manjistha), cască duș, mănuși. Instrucțiunile de aplicare sunt pe cutia produsului.

Ce cantitate de pudră este necesară pentru lungimea părului meu?

Păr mediu sau lung

100g pudră pentru păr mediu, 150-200g pudră pentru păr lung

Păr scurt sau vopsire doar rădăcini

50g pudră pentru păr scurt sau retușat rădăcini

Păr uscat sau umed, curat sau nespălat?

Se recomandă aplicarea pe părul uscat si curat, in general.

Daca nu ai timp sa speli părul cu o zi înainte de aplicare, ia in calcul urmatoarele

-vopsirea cu nuantele de blond si roscat se poate face pe părul nespalat, deoarece plantele au un si un mic efect de curățare si nu este afectata fixarea pigmenților pe firul de păr

-in cazul vopsirii cu nuantele inchise, Cappuccino brown, Chestnut brown, Soft black, este necesar sa fie aplicate pe păr curat, pentru maximizarea aderentei pigmentului la firul de păr

Cum se îngrijește părul vopsit cu Biorita Henna?​

Se recomandă spălarea cu șampon blând, fără SLS și folosirea regulată a uleiurilor pentru a hidrata părul in profunzime. Produsele din magazinul nostru sunt atent alese pentru a complementa colorarea parului cu Henna.

Ce ingrediente mai pot adauga in Biorita Henna?​

Nu e recomandata adaugarea de ingrediente aditionale: ou, ulei, cafea, ceai. Culoarea e deja balansata pentru a se obtine rezultatul dorit, nu este nevoie de ingrediente acidifiante sau alcalinizante.

Nu adauga ulei! Acesta va afecta fixarea pigmentului pe firul de par. Poti aplica masti de ulei la 3 zile dupa vopsire.

Cofeina din cafea si teina din ceai, daca alegi sa adaugi aceste ingrediente in mixul tau de vopsea, pot da migrene, deoarece vor trece prin scalp direct in fluxul sangvin.

Ce culoare voi obține pe părul meu?

Ghidează-te după recomandările prezentate la fiecare nuanță în parte. Ia în calcul că nicio vopsea naturală nu deschide culoarea părului. Astfel, nuanțele de blond se pot obține doar pe un păr deschis la culoare, de la alb la șaten deschis.

Nuanța obținută va varia in funcție de nuanța de bază existentă, deoarece Henna nu va elimina pigmentul tău natural, precum vopseaua chimică. În schimb, Henna va adăuga un strat de pigment pe cuticula firului tău de păr. Cu fiecare colorare, vei adăuga strălucire firului de păr, nuanța se va intensifica, iar scalpul va fi hrănit cu nutrienții din plante.

Fiecare păr colorat cu Henna e diferit! Astfel, vei avea nuanța ta, unică si de nereplicat.

Pot dormi cu Henna pe par?​

Nu e necesar si recomandat sa dormi cu vopseaua de par. Este suficient de potenta si de proaspata pentru a actiona in timpul recomandat pe cutie.

Daca alegi sa dormi cu Henna pe par, ia in calcul ca poti risca sa dezvolti o sinuzita sau o viroza, in special in sezonul rece.

Pot sa maresc durata de aplicare, pentru o nuanta mai intensa?​

Nu e necesar sa maresti durata de aplicare, iar rezultatele ar putea fi nedorite. Daca doresti sa testezi, totusi, iata cateva lucruri care se pot intampla:

-Pentru nuantele de blond, prelungirea duratei de aplicare peste 60 de minute poate schimba nuanta in blond-roscat. Prelungirea la 2-3 ore poate transforma nuanta din blond (care se obtine in 60 minute) in roscat (deoarece pigmentul blond prezent in peste 90% din volum nu va mai actiona, dar alti pigmenti, prezenti in cantitate mica, vor continua sa se depuna pe par, in mod inegal)

-Pentru nuantele de roscat, prelungirea duratei de aplicare nu va schimba nuanta, dar nici nu va avea un efect semnificativ

-Pentru nuantele inchise la culoare, poti obtine o nuanta mai inchisa aplicand vopseaua pana la 3 ore. Peste 3 ore, aceasta nu mai actioneaza.

Siguranța vopsirii cu Henna

Colorarea vegetala nu introduce toxine in corp, spre deosebire de vopseaua cosmetică. Alergiile sunt rare, dar pot exista (de exemplu, la persoane care au alergii sezoniere la fân, polen). De aceea, se recomandă testarea prealabila pe o zona mică de piele sau o șuvița de păr. 

Cum aleg vopseaua de par potrivita pentru mine?

Pentru a alege nuanta potrivita, te poti ghida dupa recenziile si pozele postate de alte persoane. De asemenea, Color Chart iti va da o indicatie clara cu privire la nuantele finale Biorita.

Ai la dispozitie recenzii detaliate pentru fiecare nuanta Biorita Henna si sute de poze cu rezultatele clientelor.

Alegerea ecologica

Pentru cultura hennei nu sunt necesare pesticide. Arbustul de henna nu trebuie irigat, pentru ca este extrem de rezilient. De fapt, lipsa apei este cea care produce pigment in cantitate maxima. Fiind atat de nepretentioasa, poti considera Henna ca fiind cu adevarat ecologica.

Citeste si Ce este Indigo?

5 comentarii la „Vopseaua de păr Henna: tot ce trebuie să știi”

  1. Buna ziua! Sunt incantata de felul in care Biorita mi a vopsit parul. Am ales culoarea Ginger Blonde pentru ca am parul aproape alb si sunt multumita de cum a prins culoarea. Multumesc, Biorita!

  2. Buna ziua. Am achizitionat vopseaua Biorita, nuanta Cappuccino Brown. Pe langa faptul ca aplicarea vopselei a fost usoara, dupa tot procedeul urmat, parul meu are o textura mult mai fina la atingere si nu mai are un aspect de matura. Culoarea obtinuta este una foarte interesanta. Precizez ca initial am fost vopsita cu o vopsea chimica cu o nuanta de cupru. Am mai incercat si alte vopsele pe baza de henna dar nici una nu a avut o putere asa de mare de acoperire a firelor albe. Una peste alta sunt multumita de acest produs si cu siguranta il voi achizitiona in continuare. Va multumesc!!

  3. Buna ziua! As vrea sa trec la vopsirea cu henna, dar nu stiu daca prinde pe vopseaua chimica. Folosesc de multi ani vopsea Syoss, am si mult par carunt. Pot sa vopsesc cu henna direct peste vopseaua chimica? Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.