De asemenea, poate conține substanțe chimice dure care pot provoca reacții alergice sau alte probleme de sănătate. Dintre aceste substanțe, cele mai cunoscute sunt peroxidul și amoniacul, dar și variantele de vopsea de păr fără amoniac conțin ingrediente cu efect similar, mai precis etanolamina, dietanolamina și trietanolamina, care sunt frecvent folosite pentru a înlocui amoniacul clasic. Fiind ingrediente asemănătoare amoniacului, efectele de deteriorare a structurii părului apar și în cazul vopselei fără amoniac.
Avantajele și dezavantajele vopselei de păr
Dacă dorești să îți schimbi culoarea părului, poți lua în considerare vopseaua de păr clasică (chimică) sau henna (100% natural, din plante). În acest articol, vom explora diferențele dintre cele două și te voi ajuta să alegi cea mai bună opțiune pentru părul tău.
Vopseaua de păr clasică este o opțiune populară pentru schimbarea culorii părului. Unul dintre cele mai mari avantaje ale vopselei de păr este că poate oferi o gamă mai largă de opțiuni de culoare și o transformare dramatică.
De asemenea, în marea majoritate a persoanelor care o folosesc, vopseaua de păr clasică va acoperi cu succes firele de păr albe (vopseaua cu amoniac având o putere de acoperire mai mare).
Un alt avantaj al vopselei de păr clasice este durata de aplicare , care este în general, mai puțin de o oră.
Cu toate acestea, e bine știut faptul ca vopseaua de păr poate fi dăunătoare pentru păr, în special dacă este folosită frecvent sau în mod incorect.