Sari la conținut

Vopsea de Par sau Henna: care este mai bună pentru părul tău?

De asemenea, poate conține substanțe chimice dure care pot provoca reacții alergice sau alte probleme de sănătate. Dintre aceste substanțe, cele mai cunoscute sunt peroxidul și amoniacul, dar și variantele de vopsea de păr fără amoniac conțin ingrediente cu efect similar, mai precis etanolamina, dietanolamina și trietanolamina, care sunt frecvent folosite pentru a înlocui amoniacul clasic. Fiind ingrediente asemănătoare amoniacului, efectele de deteriorare a structurii părului apar și în cazul vopselei fără amoniac.

Avantajele și dezavantajele vopselei de păr

Dacă dorești să îți schimbi culoarea părului, poți lua în considerare vopseaua de păr clasică (chimică) sau henna (100% natural, din plante).  În acest articol, vom explora diferențele dintre cele două și te voi ajuta să alegi cea mai bună opțiune pentru părul tău.

Vopseaua de păr clasică este o opțiune populară pentru schimbarea culorii părului. Unul dintre cele mai mari avantaje ale vopselei de păr este că poate oferi o gamă mai largă de opțiuni de culoare și o transformare dramatică. 

De asemenea, în marea majoritate a persoanelor care o folosesc, vopseaua de păr clasică va acoperi cu succes firele de păr albe (vopseaua cu amoniac având o putere de acoperire mai mare). 

Un alt avantaj al vopselei de păr clasice este durata de aplicare , care este în general, mai puțin de o oră.

Cu toate acestea, e bine știut faptul ca vopseaua de păr poate fi dăunătoare pentru păr, în special dacă este folosită frecvent sau în mod incorect.

Cum îți poți proteja părul?

Citește cu atenție eticheta vopselei pe care o dorești și alege un produs cât mai prietenos cu scalpul și părul tău. Respectă, ba chiar redu durata de aplicare recomandată. Testează durate mai reduse de aplicare pentru părul tău, până o găsești pe cea optima. Clătește extrem de bine vopseaua de păr chimică, deoarece compușii rămași pe păr pot reacționa cu șamponul aplicat ulterior. Sub nicio formă, nu prelungi durata de aplicare, deoarece pot rezulta daune irremediabile ale cuticulei firului de păr.

În cele din urmă, decizia de a utiliza vopseaua de păr va depinde de nevoile tale individuale, precum și de decizia de a tolera eventuale efecte secundare pe termen lung.

Henna este disponibila in diferite nuante, dar nu atât de versatile ca cele de vopsea chimică. În schimb, poți combina în siguranță diverse nuanțe și mărci, pentru a crea culori personalizate, ceea ce inseamna ca este o optiune mai flexibila pentru cei care doresc o culoarea unică a parului.

Avantajele și dezavantajele Henna

Henna este o alternativa populara la vopseaua de par clasica si este folosita inca din antichitate. Henna este obtinuta din frunzele uscate si zdrobite ale plantei Lawsonia inermis și ale altor plante cu pigment colorat în Frunze (Cassia Obovata, Indigo, Rubia Cordifolia etc) si este cunoscuta pentru proprietatile sale naturale de colorare a parului. 

Comparativ cu vopseaua de par clasica, Henna este o optiune sigura si naturala, deoarece nu contine substante chimice dure care pot dauna parului si scalpului. In plus, Henna poate fi folosita de persoanele cu pielea sensibila si de cele care sufera de alergii.

In timp ce vopseaua de par clasica poate fi greu de aplicat si poate necesita cunostinte avansate pentru a fi folosita corect, Henna este o optiune mai usor de aplicat si este folosita cu preponderență acasa. 

 

De ce să alegi Henna?

Pe langa proprietatile sale naturale de colorare a parului, Henna are si alte beneficii pentru par si scalp. Aceasta ajuta la intarirea si hidratarea firului de par, oferindu-i un aspect sanatos si stralucitor. Henna poate ajuta, de asemenea, la prevenirea caderii parului si a matreții, oferind un păr mai puternic si mai sanatos in timp. 

In concluzie, Henna este o alternativa naturala si sigura la vopseaua de par clasica, cu proprietati de colorare si de ingrijire a parului, ceea ce o face o alegere ideala pentru cei care doresc sa isi personalizeze culoarea parului fara a compromite sanatatea acestuia.

Culori pe bază de plante

Păr șaten? Blond? Roșcat? Sigur vei găsi o nuanță potrivită.

Păr sănătos și mătăsos

Nu este niciun risc de deteriorare a părului când folosești o vopsea 100% naturală.

Previne problemele scalpului

Riscul de alergii dispare, este minimizată reacția scalpului la produsele chimice.